online

Keuzehulp

Met zoveel rackets op de markt is het makkelijk verdwalen tussen power, controle en balans. Geen stress, wij zetten je op het juiste padelspoor! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde smasher, onze keuzehulp helpt je het perfecte racket te vinden. Want het juiste racket maakt het verschil tussen een scherpe bandeja en een mislukte lob. Ready? Let’s match your game!

online

Keuzehulp

Met zoveel rackets op de markt is het makkelijk verdwalen tussen power, controle en balans. Geen stress, wij zetten je op het juiste padelspoor! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde smasher, onze keuzehulp helpt je het perfecte racket te vinden. Want het juiste racket maakt het verschil tussen een scherpe bandeja en een mislukte lob. Ready? Let’s match your game!

Padelracket kopen?

Het kiezen van een padel racket die bij je past, hoeft niet moeilijk te zijn.

Ben je een beginner? Dan raden wij een rond racket aan!
Heb je al flink wat tennis ervaring? Dan zou je kunnen gaan kijken naar een druppelvormig racket.

Het is belangrijk dat je weet wat de verschillen tussen de padelrackets betekenen! Zo variëren ze in materiaal, gewicht, vorm, hardheid en voor welk speltype het racket bedoeld is. Al deze factoren leiden tot talloze combinaties, wat verklaart waarom er zoveel verschillende rackets zijn.

Al deze verschillen vertalen zich in: kracht, controle, hoe de bal van het racket af springt, beheersbaarheid en de sweetspot. De sweetspot is de plek op het blad waar je het meeste kracht uit het racket kan halen.

Gewicht van een padelracket

In de essentie kun je zeggen:
Hoe lichter het racket des te wendbaarder je bent en hoe makkelijker het is om het padel racket te beheersen. Dus hoe zwaarder het racket is, hoe minder wendbaar en hoe moeilijker het is om het racket te beheersen. Daarnaast is het ook zo, hoe zwaarder een racket weegt, hoe meer kracht je hebt en hoe moeilijker het is om het racket te beheersen.

De verschillen in gewicht lopen uit een van 300 tot wel 385 gram. En ja, die paar grammetjes maken een wereld van verschil.

De vorm van een padelracket

Rond:
Bij een rond racket zit het gewicht vooral in je hand. Daardoor is het racket gevoelsmatig erg licht en zul je er wendbaarder mee zijn dan de andere vormen. Een rond racket heeft daarom in de meeste gevallen minder kracht dan de andere 2 vormen. Daarnaast is een rond racket ideaal voor beginners, maar dat betekent niet dat een rond racket alleen maar voor beginners is. Bijvoorbeeld: Top 10 Premier padel speler Augustín Tapia speelt ook met een rond racket! En zo zijn er talloze andere voorbeelden.

1.png__PID:94b5492a-d4f6-482b-9e8c-21ec39a708ed1.png__PID:94b5492a-d4f6-482b-9e8c-21ec39a708ed

Druppel:
Bij een druppelvorming racket zit het gewicht vooral in het midden van je racket. Dit is daarmee dan ook de middenweg van de 2 andere vormen. Dus zowel power als controle! Dit is vaak de eerste volgende stap na een beginners racket. Deze vorm is dan ook geschikt voor ervaren en gevorderde spelers!

2.png__PID:1036d5bc-82e6-41da-8435-8e289f5b60ee2.png__PID:1036d5bc-82e6-41da-8435-8e289f5b60ee

Diamant:
Bij een diamantvormig racket zit het gewicht vooral in de top van het racket. Oftewel het racket is topzwaar. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld gaat smashen met een diamantvormig racket, zal je veel meer kracht ervaren. Maar ook minder snelheid want doordat het racket topzwaar is, wordt er een hefboom gecreëerd. De sweetspot is wat kleiner en zit hoger in het blad. Daarnaast is deze vorm geschikt voor gevorderde spelers.

3.png__PID:19405718-7609-482e-bdd4-dca3c6ca1d5d3.png__PID:19405718-7609-482e-bdd4-dca3c6ca1d5d


Dikte: 
Over het algemeen zijn alle rackets tussen de 36 & 38 mm dik. De meest voorkomende dikte is 38 mm.
Hardheid: Voor de hardheid van Padelrackets geldt: hoe harder het racket, hoe meer controle je hebt en hoe langer je racket mee gaat. Hoe zachter het racket, des te meer kracht. Het nadeel is dan wel dat je racket minder lang mee gaat.

Over duurzaamheid gesproken, ook hitte en vocht kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van je racket. Door in de regen te spelen zal je Padelracket dus minder lang mee gaan. Maar ook je racket achterin de auto laten liggen met flinke zon erop is absoluut niet goed voor de houdbaarheid van je racket. Het is dus ook geen gekke gedachte om voor binnen en buiten een racket aan te schaffen.

De balans van padel rackets:
Hoe werkt het? Padel rackets kunnen een verschillende balans hebben. Zelfs al koop je een rond racket, waar de balans laag is, kan de balans nog steeds verschillen met andere ronde rackets. Het zelfde geldt voor druppelvormige rackets en diamantvormige rackets. De balansen kunnen dus erg verschillen.

Verschil mannen en vrouwen padelrackets?
Zit er een verschil in mannen en vrouwen rackets? Nou, eigenlijk niet. Het verschil tussen mannen en vrouwen padel rackets zit hem vaak in het gewicht en het design. Voor vrouwen wordt geadviseerd om een wat lichter racket te nemen ter voorkoming van blessures. Maar ook voor de beginnende mannen is het goed om een wat lichter racket te nemen zodat je zonder blessures te krijgen, eerst een goede techniek kan aanleren.

Dingen je die niet moet doen met een padel racket!
Hier komen ze, de inkoppertjes:
- Gelieve niet je padel racket op de grond slaan wanneer je boos bent.
- Gelieve niet je padel racket in een warme auto achterlaten. (door de hitte kan het racket uit zetten)
- Gelieve niet in de regen spelen met je padel racket.
- Gelieve niet je padel racket op het net slaan.
- Gelieve niet je partner een high five geven met je padel racket (ook geen boks).
- Gelieve niet je racket langs het hek te schrapen.
- Een padel racket kopen bij een andere winkel dan PadelCasa :)
- Ze zijn ook niet gemaakt om in de wasmachine, droger en / of in je oven te stoppen! ;)